Witaj Gościu! Aby otrzymać PEŁNY DOSTĘP do najlepszych tutoriali oraz dodatków, zarejestruj się!
Zasoby dostępne po
rejestracji:
* darmowe TUTORIALE
* konkursy, bitwy organizowane przez forum
* darmowe STOCKI/RENDERY/BRUSHE/PLIKI
PSD i wszystko, czego potrzebujesz
Witamy na forum
GrafArt.org - Polish Graphic Board, najbardziej przyjazne oraz pozytywnie
zaskakujące talentem graficznym miejsce w polskim Internecie. Aby móc
przeglądać naszą sekcję z tutorialami (ponad 921 tutoriali podzielonych
pod kątem doświadczenia w grafice) oraz centrum niezbędnych dodatków i
aplikacji, zarejestruj się.
To całkiem DARMOWY proces. Podajesz minimum informacji.

Jeżeli masz jakiekolwiek problemy z
rejestracją na forum lub z Twoim loginem, prosimy o KONTAKT
Na wstępie nadmienię tylko, że jest to mój pierwszy kontakt z PenTool'em Z illustratorem zaprzyjaźniłem się 3 dni temu. Od tego czasu poświęcam mu ogrom czasu, tak więc proszę, nie wymagajcie zbyt dużego owocu tej znajomości po tak krótkim czasie Wszystko, od zera, jest mojego autorstwa. Niczego nie kopiowałem (ripowałem ... nie operuje jeszcze takim slangiem ) ... szklana kulka, jako motyw jest skopiowany - resztę jakoś udało mi się wykombinować. Prosiłbym oczywiście o jak najbardziej konstruktywną krytykę, co zmienić, co usunąć, co dodać. Pozdrawiam i zapraszam do oglądania moich wypocin ..
Po długiej przerwie powracam:) Ponownie zainteresowałem się vectorami i logotypami (tym razem na poważnie). Patrząc na poprzednie pracę mogę swobodnie określić n/w pracę jako pierwszy vector:)
Czekam na oceny i komentarze. Co nie pasuje, co poprawić, jakie błędy etc ... pozdrawiam
Edit:Posiedziałem dzisiaj trochę dłużej przed Illustratorem i wyskrobałem coś takiego. Mi się osobiście podoba Jakiś tam progress jest. Od razu pytanie ... jak zrobić fajny efekt odbijania w Illu?
Imac: dużo takich widziałem, ale pomysł na wklejenie ssa na pulpit, ładnie wyszedł
Pierwszy: kurna, zajedwabiście podoba mi się koncept , ale te białe linie jakoś mi wszystko psują ;p oko też dziwnie wygląda ;p kory też zbytnio nie ma. Ogólnie jedyne co mi sie podoba w wykonaniu to obrysy na około oka i plama na dole, jak i plucie ;p
Nowa pracka żeby nie było, że się lenie
Z góry dziękuję za kreatywną krytykę ... miałem problem (bardzo duży) z cieniowaniem bluzki. Nie miałem też pomysłu na blask we włosach ...
Praca z referki (autoportret)
http://img62.imageshack.us/img62/5258/mizer.jpg
Całkiem, całkiem... Tylko... Dlaczego, kurde, jesteś taki biały? Praktycznie nie bawiłeś się kolorem skóry, a dałeś samą biel. Nie... To mi się bardzo nie podoba. Nie stworzysz dobrej pracy, ani niczego się nie nauczysz unikając takich rzeczy. Skoro już zabrałeś się za zdjęcie to musisz spróbować zrobić to jak najdokładniej. Na pewno byśmy Ci powiedzieli, że coś nie tak jest z kolorem, jak go poprawić, ale nie można teraz tego zrobić, bo kompletnie nie pokazałeś, czy umiesz go dobrać, czy nie. Robisz prace w Illu, tak? Więc jeśli chodzi o włosy to polecam tutki użytkownika Klozetmonki. Zrobił dobry poradnik, jak uzyskać dobre włosy. Radzę również zapoznać się ze wszystkimi funkcjami programu, bo uwierz - większość jest bardzo przydatna, a marnujesz to nie bawiąc się i nie eksperymentując. To tak ogółem o włosach. Cieniowanie koszulki już wyszło całkiem nieźle, zdecydowanie lepiej. światłocień chyba zachowany, jak na początkującego dobrze. Oczy też takie nie ten teges, dziwna kolorystyka. Nie rozumiem tych dziwnych kolorów, bo w ogóle to nie dodaje jakiegokolwiek klimatu według mnie. Brwi chyba ciut zbyt bujnie, nieprawdaż? Można to tez było zrobić bardziej pojedynczo, nie taką plamę. Ok, jeśli chodzi o sam kształt... Coś Ty zrobił z rękoma? Nie możliwe żebyś miał takie zgrubienie w prawej w okolicy łokcia. A lewa niezrozumiale dla mnie wygięta.
Ogólnie zaczynasz już pojmować większość rzeczy, ale brakuje Ci obycia z samym programem. Wiele rzeczy można łatwo rozwiązać, tylko trzeba wiedzieć jak. Na robieniem kształtów musisz w szczególności popracować. Spróbuj sam coś narysować i przenieść to do programu, bo w przyszłości samymi zdjęciami nic nie zrobisz. Całość powinna być bardziej realna - tu głównie nacisk na kolorystykę. Chyba, że zmiana jest celowa, ale w tym przypadku nie widzę podstaw do takowej. Ć wicz i pokazuj nam swoje prace, chętnie zajrzę tutaj jeszcze raz.
Pozdro,
Widim
CreativeUser: AOK; Piwo + 28 GFX
Will you kill someone you love, because of love?
Ostatnio zmieniony przez 2010-06-28, 18:15, w całości zmieniany 1 raz
Referka: (odpowiedź na obiekcję co do grubości mojej ręki )
Co do koloru skóry ... szczerze mówiąc nie wiem skąd te barwy, może podświadomie uprościłem sobie pracę. Jestem w trakcie kończenia kolejnej pracki na konkurs, jak skończe to wrzucę.
Niestety najbliższy termin uploadu to 29.06 w godzinach wieczornych. Właśnie jestem w trakcie egzaminów na Architekturę w Poznaniu i muszę dzisiaj jeszcze ruszyć anatomię - może uda mi się dzisiaj jeszcze trochę ruszyć nową pracę
Pozdrawiam i dziękuje za tak rozwiniętą odpowiedź
No, no ... jest lepiej to napewno. Jednakże nadal jest sporo mankamentow, przedewszystkim przydałby sie lineart na wierzch. Przy dobrze wykonanym linaercie nie trzeba sie az tak martwic o cieniowanie, w przypadku samych ksztaltow bez obrysu , wszystko musi byc ladnie wkonane, no i cieniowanie musi byc z najwyzszej polki (np. http://www.martinansin.co...ster-detail.jpg , choc moze to nie najlepszy przyklad , bo widac elementy linaertu). Druga sprawa - kolory, bardzo blady , nie kontrastujace i cholernie sie ze soba gryza. Pamietaj , ze przerysowujac zdjecie nie musisz oddawac jego rzeczywistych kolorow. Nic nie stoi na prszkodzie puscic wodze fantazji i zaszlec troche z kolorami , ba ... to nawet wskazane. A jesli nie radzisz sobie z dobrem kolorystyki to polecam: http://www.colourlovers.com/ ... Tyle ode mnie
CreativeUser: AOK; PIWO + 10 GFX.
SiÄ gra, siÄ ma :
Ostatnio zmieniony przez 2010-07-03, 11:00, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.