Przesunięty przez: PayLOADer 2009-03-16, 14:57 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Panthere_Noire
Web designerka

Program: Adobe Photoshop CS4
Wiek: 18 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 3051 Piwa: 655/651 Skąd: Kraków
GFXPoints: 5847
Status: Offline
|
|
|
|
 |
Różowy Sweter
FUCKING MACHINE !

GFXPoints: 292
|
Wysłany: 2009-06-02, 19:14
|
|
|
|
|
| Ostatnia mi się podoba, fajna śmiechowa taka, świnka ładnie wpasowana, g00d napisy , kolory imo mogłyby być lepsze, fajne tekstury. |

Nie pierdhol tyle, bo Ci się życie skończy!
Gifty:
Trekmi | rvt | rvt | Gaze | sts | Rafaqio |
|
|
|
 |
PayLOADer
Tanio skóry...nie sprzedam!!

Program: Photoshop CS 3
Aparat: Sony 'alpha' 330
Wiek: 19 Dołączył: 09 Cze 2007 Posty: 3376 Piwa: 608/87 Skąd: Szczecin
GFXPoints: 8037
|
Wysłany: 2009-06-06, 10:16
|
|
Deviantart: www.admingrafart.deviantart.com |
|
Drake spaprałeś ;D ja to widzę że na łatwiznę mi tu idziesz Praca jest super, nie ma co ;P ale dlaczego tak mało w nią pracy włożyłeś ;D Mogłeś świnki zdjęcia dać w ujęciach policyjnych, z numerkami i zrobić pracę al'a ta: http://www.loc.gov/exhibi...images/491m.jpg
Dodać jakieś łapki wskazujące do odbiorcy że to on może złapać tego prosiaczka itp. XD jakiś zabawny tekst dodać, poszarpać pracę na rogach, gdzieś tam przypalić ;P |

Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.

|
|
|
|
 |
Drake
<M>

Gold Member: Fotomanipulacje
Wiek: 20 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 607 Piwa: 66/7 Skąd: skądinąd
GFXPoints: 10953
|
|
|
|
 |
anek

Gold Member: Digital Painting
Wiek: 22 Dołączyła: 18 Kwi 2009 Posty: 581 Piwa: 257/109 Skąd: Gorzów Wlkp.
GFXPoints: 5266
|
|
|
|
 |
Drake
<M>

|
|
|
|
 |
N O O D L E
Apocalipseplease;

Wiek: 16 Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 1131 Piwa: 140/20 Skąd: sztah
GFXPoints: -298
|
Wysłany: 2009-06-08, 21:18
|
|
|
|
|
| Mi się to jednak zbytnio nie podoba. Wybacz ale po tobie można oczekiwać więcej i sam koncept jest za mało oryginalny i jakoś nie przyciąga wzroku. Tak samo perspektywa do tej trawy i kolory tego morza jakoś niezbyt ze sobą współgrają. |
|
|
|
 |
Panthere_Noire
Web designerka

Program: Adobe Photoshop CS4
Wiek: 18 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 3051 Piwa: 655/651 Skąd: Kraków
GFXPoints: 5847
|
Wysłany: 2009-06-08, 22:14
|
|
Deviantart: http://pantherenoire92.deviantart.com Digart: http://pantherenoire.pl |
|
Fakt, perspektywą zawaliłeś, a szkoda, bo tak: pomysł miałeś fajny, ale go nie dopracowałeś i nie udało Ci się przelać tego, tak jak w poprzednich, na komputer.
Fajnie by było, jakby ta woda wylewała się jakoś na nią, hm... No nie wiem czy jest sens to poprawiać. |

|
|
|
|
 |
Teja
'Rapoholik'

Program: Photoshop CS 2 & Paint
Wiek: 19 Dołączył: 22 Gru 2007 Posty: 845 Piwa: 58/20 Skąd: Mirocin
GFXPoints: 190
|
Wysłany: 2009-06-08, 22:19
|
|
|
|
|
eee tak o tej perspektywie gadacie, a może to miało być tak pod ukos ? przekrzywiony świat ? kontrast ? moze po prostu nie możecie zrozumieć rozszarpywanej duszy artysty ?
co prawda to tak... źle wpasowane w obrazek, wystaje na ramkę jak sam sku*****, a ładnie by to wyglądało jakby tylko mgiełka na nią wchodziła, a nie all prześwituje.
kolory trawy nazbyt stłumione - takie nieżywe... a to może ? wręcz przeciwnie, kolory nazbyt, nie boję się powiedzieć "bajeczne", nawet jeśli miał byc to kontrast, to jest zbyt skrajny
w niektórych miejscach jakby źle oświetlony, za słabo, to za mocno.
ahaha no i brak ramki i Twojego znaczka !!!!!!!
ogólnie to jest ładnie bo JEST KONCEPT... bo on jest, ale, że nie wszyscy go dostrzegają to inna sprawa
oby tak dalej Drakuś, tylko przykładaj się bardziej do tego wszystkiego, bo diabeł tkwi w szczegółach, a to jak ten obrazek jest "wstawiony" to woła o pomstę do nieba
` pozdro |
|
|
|
 |
Drake
<M>

|
Wysłany: 2009-06-09, 11:58
|
|
|
|
|
powyżywajcie się teraz, bo następna będzie lespza i nie będzie okazji
poza tym, jest progres w pracowaniu nad szczegółami wystawiłem w nocy, przespałem się z tym i pracowałem następnego dnia jak dopracuje tą cierpliwości i rozciągne na tydzień, dwa - tą będą fajne prace
dziki za oceny ;* |
|
|
|
 |
PayLOADer

|
Wysłany: 2009-06-11, 11:49
|
|
|
Drake, a powiedz mi jak tam progres idzie Twój jeżeli o tutoriale dla naszych użytkowników chodzi hm?
Ostatnia praca jest bardzo dobra, ale mgła nie powinna wychodzić z obrzeży obrazu a jedynie z jego dolnej granicy i rozprzestrzeniać się po pracy. Podsyć kolory, postaraj się ożywić pracę brawami. Motylek super, ale coś cieniowanie nie jest najlepsze na nim i wkoło niego. Oczy kobiety powinny być koloru sukienki lub skrzydełek motylka spoczywającego na jej bareczkach
Praca nie należy do najlepszych, ale zła nie jest, troszkę co do Ciebie nie jest podobne nie pobawiłeś się w szczegóły ;P chyba tak na szybko była robiona co? |

|
|
|
|
 |
Drake
<M>

|
|
|
|
 |
david7a

Wiek: 17 Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 94 Piwa: 4/3 Skąd: BBL
GFXPoints: 521
|
Wysłany: 2009-06-12, 19:02
|
|
|
|
|
Sie mi się to się podoba się Chociaż mam pare technicznych zastrzeżeń
Po pierwsze tytuł pracy a to co się głównie rzuca na niej w oczy jest lekko odmienny, przybity do muru ptaszek jest tu mniej widoczny od wózka ( ).
Ten ptak, który jest na wózku jest troszkę za mało wtopiony.
I koło od wózka, tylne prawe również jest troszkę niedopracowane.
To tyle minusów a teraz czas na to co chciałeś, czyli pochwały A te należą się za zbudowanie świetnego klimatu, gry świateł i cieni oraz dużej pracy (chyba) wykonanej na potrzeby tej PM'ki... To wielkie plusy tej pracy. Po prostu fajnie się na nią patrzy Pozdro! |

|
|
|
|
 |
Drake
<M>

|
Wysłany: 2009-06-12, 19:27
|
|
|
|
|
Tytuł to ukazanie duszy pmki nawyzanie obazka z kwiatami "kwiaty" raczej mija się z celem |
|
|
|
 |
PayLOADer

|
Wysłany: 2009-06-12, 20:11
|
|
|
Drake, nie odpowiedziałeś na moje wcześniejsze pytanie!!
Stary ostatnia praca bomba ale ja wciąż czekam na Twojego "Best work'a"
Praca bardzo ciekawa ale uboga w detale. Dodaj więcej mroku poprzez wstawienie kruków, to na ścianie to mewa czy kruk? bo za białe troszkę ...
I jeżeli już jest do ściany przykuta to powinna być teksturka pęknięcia tak, jakby ptak był z dużą siłą wciśnięty w ścianę a dopiero potem przybity. Krew tam troszkę też nienaturalna ;P
Ten kruk co na karocy jest to powinien coś w pysku mieć, bo dziwnie się wygina, a jeżeli ptak niczego w dziobie nie ma, nie robi takich ruchów swoim ciałem W karecie jest światło a nikogo nie pokazałeś i tutaj nasuwa się pomysł, aby dodać dłoń, która odgarnia troszkę zasłonkę - to stworzy dopiero klimat na pracy
Lampy się za mocno świecą.Popraw cienie karocy, bardziej dopasuj karocę do tła pracy, bo troszkę widać, że sztucznie wstawiona. |

|
|
|
|
 |
N O O D L E
Apocalipseplease;

Wiek: 16 Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 1131 Piwa: 140/20 Skąd: sztah
GFXPoints: -298
|
Wysłany: 2009-06-13, 09:08
|
|
|
|
|
I widzisz ? Bez przymulenia kolorków praca od razu lepiej się prezentuje, na prawdę. Wszystko teraz wygląda jakbyś to prezentował w jakimś HD. Niestety jak to już pay wspomniał tej pracy brakuje większej ilości detali aby zrobić ją jeszcze bardziej ciekawą i przyciągającą oko. |
|
|
|
 |
Sagim

Dołączył: 17 Sty 2009 Posty: 59 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Polska?;ff
GFXPoints: 96
|
Wysłany: 2009-06-13, 11:28
|
|
|
|
|
| No nareszcie z normalnymi kolorami.. dużo lepiej wygląda, tylko że teraz wychodzi inny problem a mianowicie blending;p mógłby być lepszy bo np ten kruk strasznie odstaje(przynajmniej na moim jasnym monitorze ;o) |

|
|
|
|
 |
Drake
<M>

|
|
|
|
 |
Sagim

Dołączył: 17 Sty 2009 Posty: 59 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Polska?;ff
GFXPoints: 96
|
Wysłany: 2009-06-13, 15:40
|
|
|
|
|
trochę zbyt podobne do http://lady-symphonia.dev...Night-125315067
podoba mi się oświetlenie, tym razem do blendingu nie mam zarzutów, kolory mogłyby być troszkę lepsze, bo niby nie są już takie szare jak zawsze, ale nadal mam takie wrażenie jakby były przytłumione
Nie jest źle, ale robiłeś lepsze |
|
|
|
 |
Drake
<M>

|
Wysłany: 2009-06-13, 15:55
|
|
|
|
|
no podobne, ten sam stock podstawowy moge pokazać Ci jeszcze z 15 prac na nim |
|
|
|
 |
yol_yol

GFXPoints: 252
|
Wysłany: 2009-06-13, 17:01
|
|
|
|
|
pracki kozak obejrzałem kilka stronek i stanowczo stwierdzam że masz pomysły na fotomanipulacje a do tego potrafisz pomysl świetnie wykonać
jednak uważam że powinieneś wstawiać stocki bo to bez sensu pokazywać tylk gotowe prace nie wiadomo może przerobiłeś już zrobiona tapetke... ?
zdecydowanie mój faworyt to http://fc04.deviantart.co...y_Drake1024.png i tak któraś ze smokiem ...
co do pani to można załuważyć co było twoją robotą ale tan smok to sam nie wiem ...
jeszcze raz wielki szacun pracki kozak
PS jak byś mogł możesz napisać mi na PW jak zrobić taki kolor trawki jak z tą panią albo podesłać jakiś tutek bo ja za *** nie potrafie takiego efektu uzyskać chodź wiem że to banał
pozdrawiam |
|
|
|
 |
PayLOADer

|
Wysłany: 2009-06-15, 14:19
|
|
|
Drake, ja rozumiem że stock nie był najlepszej jakości ale tą mgłę mogłeś dodać. Z pewnością wzbudziłaby większe zainteresowanie pracą i dodała jej pewnego mrocznego nastroju
http://fc01.deviantart.co...y_Drake1024.png - Miś jest źle oświetlony. Zauważ, że lampa oświetla ścianę i dół - ziemię. Miś wisi pod lampą gdzie także bije światło a Ty go tylko nim musnąłeś gdzie nawet jego cienia nie pokazałeś na ścianie kamienicy odbitego. Także nad światłem musisz pracować, bo nie idzie Ci z nim jeszcze na mega pro poziomie ;P bez urazy
Ściana powinna mieć bardziej zniszczony wygląd - tekstura się kłania do użycia. Roślinki - bardziej zielone winny być, ale przygaszone przez półmrok panujący na pracy. Za mocno wtapiają się w otoczenie. Ślimaka nie widać - złe światło na nim. Kraty w oknach .. przydałoby się je jakoś poniszczyć, dać rdzę czy cuś...
Ciuciuś dziwnie się patrzy, jakby był na "głodzie"
Reszta ok ale same podłoże pracy bym również dopracował, bo kamienie są zbyt rozmyte, także albo wkładamy maksymalnie dużo pracy w swoje dzieło i liczymy się, że efekt powali każdego, albo dobieramy lepszej jakości materiały ;P
Peace! |

|
|
|
|
 |
Drake
<M>

|
|
|
|
 |
PayLOADer

|
Wysłany: 2009-06-16, 14:15
|
|
|
Drake, to może ja zacznę tym razem nietypowo - bo od błędów. Widzę, że słomę wstawiałeś strachowi na wróble pod rozporek ( ) i tam za pasek z lewej strony. Troszkę sztucznie to wystaje, powinieneś był w jakiś inny sposób wyciągnąć ją na wierzch tj. rozpiąć rozporek tak mocno aby była widoczna dokładnie kępa słomy a jeżeli chodzi o tą tylną i wychodzącą z klatki ... no tutaj nie wiem w jaki sposób inaczej można to ustawić .. widać tylko że nienaturalnie to wygląda. Dziury w kapeluszu powinny być, troszkę winien być zabarwiony na biało - kupki ptaków. Ten cień z prawej strony mi się nie podoba bo zupełnie znikąd się on bierze. Tu niby mamy słońce a tu zaraz zmrok i gdzie tu sens? lepiej byłoby dać skoro tak ma być to w polu po lewej stronie od stacha pół-ciężarówkę taką amerykańską, vana takiego ze światłami zapalonymi coby oświetlała nam pracę i wówczas światło kierowałoby się na postać główną po środku a cień wtedy po prawej stronie byłby jak znalazł, gdyż odzwierciedlałby po prostu - brak światła które tam nie dochodzi.
Niebo i kolorystyka bardzo mi się podoba. |

|
|
|
|
 |
matias
GA magazine Korektor.

GFXPoints: 1894
|
Wysłany: 2009-06-16, 14:44
|
|
|
|
|
| Właśnie. Największym mankamentem pracy jest słoma - trzeba przyznać, że pomysł to Ty miałeś, ale zabrakło dobrego wykonania. Nie podoba mi się także ułożenie słomiaka. Mogłeś go wycentrować, byłoby lepiej. A teraz kolory. Smętne, szare i ponure. Rozumiem, że jest noc, ale mogłeś je trochę bardziej nasycić. |

Gifty:
EmbranceGFX | kubpel |
Mateusz Koziorowski Portfolio
|
|
|
|
 |
|
|