|
|
| Autor |
Wiadomość |
Makus

Program: Adobe Photoshop CS3 Extended
Wiek: 14 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 35 Postawił 5 piw(a) Skąd: z Emula
GFXPoints: 52
Status: Offline
|
Wysłany: 2008-08-07, 19:27 | Makus Gallery |
|
|
|
Witam...
To mój 1 post na tym wspaniałym forum  W tym temacie będę zamieszczał swoje noobskie prace. Oto moja pierwsza i jedyna sygnaturka:
1.
Zapraszam do oceny. |
|
|
|
 |
MajareQ

Program: PS 3
Wiek: 18 Dołączył: 17 Lip 2008 Posty: 161 Piwa: 14/21 Skąd: Elbląg
GFXPoints: 498
|
Wysłany: 2008-08-07, 20:09 | |
|
|
|
Makus, jak na pierwszą sygnaturę to poziom całkiem przyzwoity.
Jeśli chodzi o konstruktywne rady to: zapełniaj lepiej całość pracy, w napisie lepiej dobieraj kolory no i przede wszystkim rób prace dynamiczniejsze. A jeśli wolisz takie robić, to rób z mniejszymi rozmiarami. |
|
 |
gumsztal
Gumowa stal ^^

Program: Photoshop CS3
GFXPoints: 310
|
Wysłany: 2008-08-07, 20:43 | |
|
|
|
Jak na pierwszą pracę, to nie jest źle, ale tło jest za bardzo monotonne, jak na takie rozmiary pracy, przydałyby się jeszcze inne efekty dla zapełnienia. Źle dobrany rodzaj czcionki i brush nachodzi na napis.  Mógłbyś jeszcze jakąś ramkę dodać, dla "zamknięcia" tej pracy. Poćwicz, będzie lepiej. |
|
 |
Maciek90NH

Wiek: 18 Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 230 Piwa: 2/14 Skąd: Nowa Huta
GFXPoints: 245
|
Wysłany: 2008-08-07, 20:55 | |
|
|
|
Przyzwoicie jak na początek przygody z Photoshopem, jednak radzę robić prace o mniejszych wymiarach, wtedy nie będą puste. Wtopienie rendera jest, ramka jest, ale jak chciałeś panoramiczną to jest zdecydowanie za wąska, tu mógłby być obrys nawet 6-8px. Napis nie jest fatalny, jednak też nie zachwyca, można by go trochę bardziej wtopić w tło, żeby się tak nie odróżniał. |
|
|
|
 |
Makus

|
Wysłany: 2008-08-07, 21:45 | |
|
|
|
Poprawiłem kilka niedociągnięć i zmieniłem wymiary:
1.2
Maciek90NH... napisałem że to pierwsza sygnaturka ale nie pisałem nic o rozpoczęciu przygody z Photoshopem, Photoshopa znam od ok. roku albo dwóch gdyż wcześniej bawiłem się w Virtualny Tuning. Chciał bym pokazać wam kilka prac ale nie mogę ponieważ miałem niedawno formata i wszystkie prace zostały usunięte... |
|
|
|
 |
Engine

Program: Photoshop CS2
Wiek: 18 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 673 Piwa: 130/18 Skąd: Polkowice
GFXPoints: 2362
Status: Online
|
Wysłany: 2008-08-08, 03:44 | |
|
|
|
Makus, jak zostały usunięte to zrób nową  co do pracy to taka duuuża a tak mało dynamikiiii  w tle są brushe ?? skorzystaj z C4D  napis cieniutki i kolory takie kiczowate  no wtopiłeś render ale tego się nie robi samym smużem, render musi się ładnie zgrać z tłem, mogłeś coś dodać na jej rekach coś pokombinować, poczytaj tuty  PZDR |
|
 |
Makus

|
Wysłany: 2008-08-08, 11:20 | |
|
|
|
Użyłem C4D niestety nie jest zbyt widoczne, widzisz to ciemniejsze po prawej stronie postaci? To jest to C4D  cóż jeśli chodzi o dodawanie czegoś na rękach to w Sigu pod spodem dorysowałem na tablecie Ramie androida
a to ten kolejny nieudany Sig  :
2.
EDIT:
następny Sig:
3
Zapraszam Do oceny. |
|
|
|
 |
gumsztal
Gumowa stal ^^

|
Wysłany: 2008-08-08, 14:46 | |
|
|
|
Najnowszy sig zdecydowanie najlepszy ze wszystkich Twoich.  Ładnie się render prezentuje z tym tłem. Dobra kolorystyka, napis też dobry, ale rodzaj cziconki nie pasuje.
A jeżeli chodzi o pracę nr 2... to nie wyszła Ci faktycznie.  Ten android zamienia dziewczynę w mutanta.  Napis zły, tło nieciekawe, ale patrząc się na tą najnowszą pracę, to idziesz w dobrym kierunku. |
|
 |
Makus

|
Wysłany: 2008-08-08, 15:05 | |
|
|
|
Miło słyszeć takie słowa od kogoś kto zna się na rzeczy
A tu kolejny sig zrobiony na szybko:
4
Pozdrawiam i zapraszam do oceny |
|
|
|
 |
Cheers

Wiek: 15 Dołączył: 26 Sty 2008 Posty: 70 Piwa: 1/7 Skąd: Radomsko
GFXPoints: 79
|
Wysłany: 2008-08-08, 15:41 | |
|
|
|
Hmm no narazie jest słabo;) Ocenie ostatniego siga;) reder wogole nie wtopiony tło nieciekawe napis do bani  no i spojrz gdzie powinno być źródło światła;) |
|
|
|
 |
Makus

|
|
|
|
 |
gumsztal
Gumowa stal ^^

|
Wysłany: 2008-08-08, 17:27 | |
|
|
|
W ostatniej pracy słabiej. Napis nie pasuje, zła czcionka, ogólnie zły.  Render nie wtopiony, mógłbyś na niego coś jeszcze walnąć, jakieś c4d albo brushe, żeby stworzyć głębię. Tło nie ciekawe, nudne i monotonne, za dużo brushy z tyłu i na koniec, że może bardziej pasowałaby czarna ramka, a nie biała.
PS. Jeśli ten tekst o znającym się na rzeczy był o mnie, to dziękuję bardzo, ale nie przesadzajmy.  Na tym forum jest wielu, którzy sądzą, że moje prace są słabe, a ja sam nie jestem zdania, że jestem znawcą.  W każdym razie dzięki za uznanie. |
|
 |
Makus

|
|
|
|
 |
Rafaqio
¸,o¤°`°¤o,¸

Wiek: 17 Dołączył: 19 Cze 2008 Posty: 1126 Piwa: 339/94 Skąd: B-stok
GFXPoints: 3325
Status: Online
|
Wysłany: 2008-08-09, 07:46 | |
|
|
|
Makus, twoja ostatnia praca słabo. Najbardziej rzuca się w oczy to, że tak bardzo chciałeś tą laske wtopić w tło, że zrobiłeś z jej włosów jednolity kolor  Napis brzydki i w złym miejscu. Świetliki chyba Ci zbytnio nie wyszły, ale dobrze, że próbujesz.
Poczytaj tutki i ćwicz
Pozdro |
|
|
 |
gumsztal
Gumowa stal ^^

|
Wysłany: 2008-08-09, 08:00 | |
|
|
|
Praca lepsza niż poprzednia, ale też nie najlepsza. Kolory takie trochę niezdecydowane. Z lewej zielonym, przechodzi w pomarańcz, a na końcu w róż. Render w złym miejscu, zdecydowanie lepszy byłby środek i tak staraj się zawsze umieszczać rendery. ![:] :]](../images/smiles/bgd-art.info.gif) Smuż na włosach dziewczyny brzydko wygląda. Tło to nic ciekawego. Parę c4d na różnych stopniach widoczności.  Napis także nie zachwyca. Świetliki z prawej bardziej na zapełnienie pracy niż na ładny efekt. ![:] :]](../images/smiles/bgd-art.info.gif) Ćwicz dalej. Pozdrawiam |
|
 |
|
|