|
|
| Autor |
Wiadomość |
Trekmi
Seksowny Sklepikarz

GFXPoints: 899
Status: Offline
|
Wysłany: 2009-01-29, 13:07 That's five dollars? You don't put bourbon in it or nothin'?
|
|
|
|
|
Yo!
Jest to mój pierwszy post na tym forum więc pragnę się przywitać
Proszę o ocenienie moich sygnaturek i o pomoc w ich robieniu, dziękuję \
No więc zaczynamy, na początek jedna
1.
 |

|
| Ostatnio zmieniony przez Panthere_Noire 2010-08-06, 16:32, w całości zmieniany 14 razy |
|
|
|
 |
szewa7

Wiek: 16 Dołączył: 21 Lis 2008 Posty: 222 Piwa: 56/37 Skąd: Rzeszów
GFXPoints: 768
|
Wysłany: 2009-01-29, 13:15
|
|
|
|
|
Trekmi, Witaj na forum
Zabiore się od razu do oceny. Jeśli jest to Twój pierwszy tag to nie jest zły Kolory troche mi nie pasują ;/ Render dosyć dobrze wtopiony tylko trudno go odnaleźć za tymi c4d . C4d zmniejszyłbym troche opacity. Tło jakieś takie nudne ;/ o ile się nie mylę to jest tam smuż. Swiatło, o ile to jest ono to za jasne. Pod napisem jakieś takie kwadratowe c4d widze, brzydko to wygląda. Ten drugi napis białą czcionką nie potrzebny.
Pozdrawiam |

|
|
|
|
 |
Yunnan
yummyfactory

Wiek: 16 Dołączył: 27 Kwi 2008 Posty: 1217 Piwa: 299/102 Skąd: Ciechanów
GFXPoints: 2188
|
Wysłany: 2009-01-29, 13:40
|
|
|
|
|
Trekmi, miło że wpadłes na GA!
Przechodząc od razu do oceny taga, to nie jest on za dobry. Chaos niekontrolowany zrobiłeś. Zapewne tak miało być, ale on za dobrze nie wygląda. Cm'ki całkowicie out. Tło- zapewne zesmużony stock, nie za ładnie się prezentuje. Za dużo tego c4d nawaliłeś, i nie wygląda to za dobrze, ogólnie ten wygląd c4d nie leży mi. Napis Timeshift ok, ale ten drugi do wywalenia. Świetliki nie za specjalnie się prezentują. No i teraz dosyć kluczowa rzecz- światło, a raczej jego brak. Mogę do skutku wszystkim powtarzać- zawsze jest ciemne miejsce w pracy, które musisz w jakiś sposób oświetlić! Albo jak masz jasny punkt na pracy, odpowiednio odprowadź od niego światło, aby oświetlić, np. postać, wtedy jasny punkt bedzie robił za źródło oświetlenia. U Ciebie taka sytuacja występuje. No i jeszcze jedna rzecz. Kolory. Tutaj przekontrastowałeś je, po dłuższym czasie oczy bolą jak się na nią patrzy Ogólnie mi tu się widzi granat z mniejszym kontrastem Ogólnie praca mocno średnia, widziałem lepsze w Twoim wykonaniu
Pozdro i wpadaj do mnie
// + 7 GFX Akcja Oceniaj Kreatywnie - Kl4wN |

|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Trekmi, Dafne |
 |
Coozby
CHAMtrzymaPION

GFXPoints: 1200
|
Wysłany: 2009-01-29, 13:50
|
|
|
|
|
Trekmi, Joł. Pracka taka 'se'
za duzo C4D nawaliles. niektore nie pasuja mi tutaj. Ten smuz po prawo tez nie zabardzo.
Brauje mi na tej sygnie światla. Napis mi sie tez nie widzi. Kolorki tez nie zbyt ale ujda.
mogles pobawic sie jeszcze jakimis GMkami.
Pozdrawiam i zaprszam do mnie |

|
|
|
|
 |
Trekmi
Seksowny Sklepikarz

|
Wysłany: 2009-02-01, 14:28
|
|
|
|
|
2.
ver2
 |

|
|
|
|
 |
Simi93

Wiek: 17 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 32 Piwa: 2/4 Skąd: z forum
GFXPoints: 40
|
Wysłany: 2009-02-01, 14:57
|
|
|
|
|
1. Mimo że nie przepadam za taką tematyką, sygna prezentuje się bardzo fajnie... Dobrze dobrane C4D, całość w przyjemnych kolorach i wykończenie całkiem dobrym napisem...
Duży + za tą prace...
2. Tu już mniej mi się podoba, brakuje napisu... C4D wygląda jakby wsadzone było na siłę.. przydało by sie troche rozmazania... nie przypadły mi do gustu kolory, które dużo lepiej wypadły w pierwszej sygnie... nie potrzebnie "świetliki" rozstrzeliłeś po całej pracy.
pracuj, bo pierwszą pracą pokazałeś, że masz potencjał |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Trekmi, Dan |
 |
seweryn666

Wiek: 18 Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 133 Piwa: 48/47 Skąd: Zduńska Wola
GFXPoints: 215
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Dan, Trekmi |
 |
Coozby
CHAMtrzymaPION

GFXPoints: 1200
|
Wysłany: 2009-02-02, 10:49
|
|
|
|
|
Trekmi, nawet Ci to idzie. V1 bardziej mi sie widzi. Za mocne swiatlo to powoduje, ze odechcniewa mi sie patrzec na ta sygne. Swietliki mogles wytrzec z rendera, bo nie ladnie to wyglada. To c4d z lewej nie pasuje mi tutaj wogole mogles go tam nie dawac, bo psuje wszystko. Brak napisu. To tyle. Pozdrawiam |

|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Trekmi |
 |
Trekmi
Seksowny Sklepikarz

|
Wysłany: 2009-02-02, 16:17
|
|
|
|
|
Teraz dam troche nietypową prackę
i stock
http://img515.imageshack....kszajaceof5.gif
BTW
Wiem, że stock fajny ale jakbym z tego zrobił sygne musiałbym w dużych rozmiarach a wole jednak takie |

|
|
|
|
 |
Kl4wN

Program: Photoshop CS2, CorelDRAW X4
Wiek: 19 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 1562 Piwa: 156/304 Skąd: Frankenstein
GFXPoints: 3668
|
Wysłany: 2009-02-03, 20:03
|
|
|
|
|
Trekmi, Powiem na początku że ciekawy element stocka wybrałeś trzeba to przyznac,
a sama prace jest taka sobie, napis muszę przyznac ze mi się podoba a to już sensacja,
efekt który wykonałes na płomieniach ładnie Ci wyszedł,
tło jak dal mnie za szare mogło by byc nieco ciemniejsze,
mogłeś pozbyc się tego latającego elementu drewna, a tak po za tym praca naprawdę mi się podoba
PzDr |

A lie is just a great story, that someone ruined with the truth.
Barney Stinson
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
erni

Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 93 Piwa: 11/6 Skąd: ja mam wiedziec? :O
GFXPoints: 168
|
Wysłany: 2009-02-03, 21:42
|
|
|
|
|
najs.
bardzo fajny ten kominek ^_^
ogolnie brawo za pomysl, wykonanie troszke juz slabsze poniewaz jak na moje przesadziles z iloscia "liquilty" (nigdy nei wiem jak to sie dokladnie pisze), napis sux.
praca oczywiscie na plus za pomysl. ; d |

|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
Trekmi
Seksowny Sklepikarz

|
Wysłany: 2009-02-03, 21:47
|
|
|
|
|
Na innym forum się podobało
Dzięki all za komentarze
BTW
pragne zaznaczyć, zę ta sygna powstała przed tą pierwszą co jest w temacie ;D(timeshift) |

|
|
|
|
 |
Clairvoyant

Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 26 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Gdańsk
GFXPoints: 35
|
Wysłany: 2009-02-04, 16:41
|
|
|
|
|
Trekmi, fajna praca . Mogłeś ciut większy dać ten render, no ale trudno . Ciekawe światłą - bardzo mi się podobają . Napis skromny, ale nie odstaje od pracy. Mogłeś dać lekko na lewo i w górę i lekko na dół i w prawo, a później zmniejszyć krycie na 25% - to by dało taki fajny efekt . Smuż ten za tymi "wywijasami" mogłeś zblurować troszkę, bo taki.. kropkowaty wyszedł . Ładne CM na dole Ci wyszły, ta kropka po prawej stronie też niczego sobie . Podoba mi się też wtopienie rendera .
P.S. Dzięki, że mi oceniasz galerię . |

|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
szewa7

Wiek: 16 Dołączył: 21 Lis 2008 Posty: 222 Piwa: 56/37 Skąd: Rzeszów
GFXPoints: 768
|
Wysłany: 2009-02-04, 16:58
|
|
|
|
|
Trekmi, tag taki sobie ;] daj wersje w kolorach może będzie lepsza. Render troche mały, ale to Twój wybór . Te paski pod nim są zdecydowanie za jasne. Tło strasznie nudne. Widze, że smużyć coś tam próbowałeś więc + za to . Na dole pracy jakieś c4d chyba, ale takie nijakie. Napis w złym miejscu. Tak jak pisałem na początku daj wersje kolor to powinno być lepiej
Pozdrawiam |

|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
redy

GFXPoints: 511
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
kubpel

Wiek: 18 Dołączył: 28 Sty 2009 Posty: 459 Otrzymał 84 piw(a) Skąd: Korczyna
GFXPoints: 2124
|
Wysłany: 2009-02-04, 20:13
|
|
|
|
|
W tej pracy nie wiadomo na czym się skupić, ogromny chaos. Wydaje się, że te pozakręcane wywijasy są ważniejsze na tej sygnaturze od postaci, która na niej jest. Za jasna sygnatura, postać w ogóle nie jest wkomponowana do tego taga. Miejscami przydało by się trochę blura. Te prostokątne CM na dole są okropne, napis nawet pasuje tylko mógłbyś go umieścić w innym miejscu. Tło jest nudne - praktycznie sama czerń, brak głębi i przede wszystkim to, że to "tło" rzuca się bardziej w oczy a tak nie powinno być...
Pozdrawiam |

Moje tutoriale: Potęga koloru(Fotografia) | Em0 boy(Pentool) | Pentool cz1 - Podstawy
Wygrałem:
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Dafne, Trekmi |
 |
Trekmi
Seksowny Sklepikarz

|
Wysłany: 2009-02-05, 21:46
|
|
|
|
|
Wersja kolor mi nie pasowała xP |

|
|
|
|
 |
2Fat2Fly
The Tourist

Dołączył: 14 Gru 2008 Posty: 563 Piwa: 143/163 Skąd: Liverpool
GFXPoints: 2047
|
Wysłany: 2009-02-06, 01:02
|
|
|
|
|
Słaba panie Grejt =P.
Po pierwsze cm "do kibla z nim" , po drugie co tam do kur^^ nędzy robi rukia.
Musiałem 10min patrzeć żeby ją dostrzec ;p...
Smuż jest miejscami niedopracowany, innymi miejscami jest tragiczny =P.
Kiedyś tak ładnie smużyłeś, a teraz taki chropowaty smuż robisz ;p.
Napis ujdzie, ale jest w złym miejscu.
Ta biel przy Itsssssyyyyygggooo razi w gały.
Ciężko jest oceniać pracę w b&w, bo zazwyczaj taki manewr maskuje niedoskonałości.
Jakby była w color, to mógłbym powiedzieć coś świetle, teraz też mogę ale to nie to samo.
To tak jakby ślepy tłumaczył ci jak wygląda zielony kolor.
Ogólnie jest kilka błędów ale całość wygląda dosyć przyjemnie.
Mimo wszystko temu stylowi mówimy papa, good luck and have fun.
Nara =P. |

lol, lol, lol |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Trekmi, Dafne |
 |
Trekmi
Seksowny Sklepikarz

|
Wysłany: 2009-02-06, 13:08
|
|
|
|
|
Oldie ;D Jedna z starszych po leciutkiej reedycji |

|
|
|
|
 |
Dafne
Touch Your Imagination...

Wiek: 27 Dołączyła: 05 Mar 2008 Posty: 1065 Piwa: 156/628 Skąd: wawa
GFXPoints: 8055
|
Wysłany: 2009-02-06, 13:51
|
|
|
|
|
Trekmi, widze ze Twoj problem polega na tym ze nie wykanczasz tagow. CHodzi mi o to ze robisz wszystko naprawde dobrze ale poprzestajesz na niezbyt zadowalajacym efekcie. Pracki wygladaja jak nie dokonczone. Ja gdy dochodze do takiego momentu w sygnaturze gdzie wydaje mi sie ze to juz koniec efektow, zabieram sie za "zabiegi kosmetyczne" takie jak rozmycie, wyostrzenie, swiatla, cienie, napis.
U Ciebie wyglada to tak ze tego nie robisz - a to jedyna droga do zrobienia dobrej pracki. Kiedys bardzo bardzo dawno temu napisalam krotkiego tutka odnosnie tego jak mozna uzyskac glebie. Wyglada to tak http://i39.tinypic.com/2i8gd20.jpg Teraz robie to znacznie inaczej bo jak wiadomo od tutka minelo jakies 3-4 lata - ale generalnie chodzi o to zebys wiedzial co i jak. Tutaj w tym tutku (jest on w plikach ekskluzywnych wiec od 100 postow) mozesz zobaczyc jak to robie teraz http://grafart.org/topics...tylu-vt9969.htm - osobiscie bardzo CI ten tutorial polecam, mysle ze dobrze tlumaczy co i jak nalezy robic.
Co do prac to tak jak pisalam, sa one dobre ale wymagaja doszlifowania. Ostatnia zdecydowanie lepsza od innych. |

hakuna matata^^
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Kl4wN, Trekmi |
 |
Engine

Gold Member: Sygnatury
Wiek: 19 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 1219 Piwa: 490/27 Skąd: Polkowice
GFXPoints: 5799
|
Wysłany: 2009-02-06, 18:01
|
|
|
|
|
Dafne, wszystko dobrze, no opanujmy się, ostatni tag zadowala mnie jedynie pomysłem, ale wykonanie słabiutko, z chęcią bym zrobić coś podobnego Wiec przede wszystkim zrypałeś głębie, jest ona do bani, ja na twoim miejscu postarałbym się z nią bo ona była by w tym tagu największym plusem, a u Ciebie jest cieniutko, zbyt jasno tu powinno być w większości ciemno, było by zarazem klimatycznie Cóż światło to również big mistake, jest po prostu zbyt dużo sygna aż się świeci, powinieneś gdzie nie gdzie dać jakieś świetliki z kolorkiem na linera dodge, mozna by je również posmużować, na pewno przez to rypnięte światło popsułeś głębię W tagu mamy duzo smużu i to jest również jedna najważniejszych rzeczy tutaj, ale jest on niestety do kitu, strasznie mi się nie podoba, robiony ze scatteringiem bardzo brdzydko wygląda trza było się pobawić normalnym bez zbędnych rzeczy, wiem że trzeba nad nim posiedzieć dłużej ale efekt końcowy jest o wiele lepszy Kolorki mi się nie podobają, przez światło są takie blade, trzeba było również więcej GM i photo filtrów, może też selective colors. Napis mi nie przeszkadza. Stwierdziłem że pokaże Ci mniej więcej o co mi kaman, smuża nie tykałem, chodziło mi o głębię głównie no i dałem w bw bo kolorki mi się nie podobały może się przyda ten mały edit w dalszych workach siedziałem nad nim około 5 min dlatego jak widzisz dużo czasu takie coś nie zajmuje a wygląda trochu lepiej, chociaż chyba ciut za ciemno ale nie chce mi się już tego zmieniać PZDR
 |

|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Kl4wN, Trekmi |
 |
Trekmi
Seksowny Sklepikarz

|
Wysłany: 2009-02-06, 20:08
|
|
|
|
|
Słuchałem się waszych rad
Teraz lepiej ?(pierwszy tag w takim stylu =P)
//jak dla mnie o niebo lepiej Dafne |

|
|
|
|
 |
Hexia

Dołączył: 19 Lis 2008 Posty: 538 Piwa: 100/77 Skąd: się wziąłem?
GFXPoints: 1837
|
Wysłany: 2009-02-06, 20:52
|
|
|
|
|
| Trekmi, nie wiem jak innym (ja sie na sygnaturach nieznam) ale mi się ona podoba. Światło padające na twarz jest genialne, chociaż ja bym je zrobił bardziej z rogu. Kolorystyka bardzo mi się podoba. Niestety świetliki nie bardzo mi się widzą, ja bym je usunął lub przyjaśnił i umiescil przed twarzą rendera. Napis bardzo mi się podoba jednakże ja bym go umiejscowil gdzie indziej - to już Twoja sprawa, jak wspominałem - nieznam sie zbytnio. Cieszę się, że nie dałes tutaj ramki - nie wyglądała by odpowiednio przy tym świetle. To by było na tyle. Życze udanych prac. Pozdrawiam, [H]exia |
|
|
|
 |
Engine

Gold Member: Sygnatury
Wiek: 19 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 1219 Piwa: 490/27 Skąd: Polkowice
GFXPoints: 5799
|
Wysłany: 2009-02-06, 21:18
|
|
|
|
|
Trekmi, nie lubię takich tagów, mało roboty i w ogóle verty ssą pałkę W pracy postawiłeś na klimat, i było by lepiej gdyby światło było troszku słabsze. Z braku pomysłu co tu dodać walnąłeś jakieś brushe czy to pen tool nie wiem, powiem że ujda i nie przeszkadzają za bardzo oprócz tej jednej takiej ciemnej. No i najbardziej denerwuje mnie to pod tym światłem, nie wiem czy to smuż, czy teksturka, czy tez kawałek stocka, lecz jest to strasznie brzydkie, miało chyba przypominać mgłę by nadało to klimatu lecz wygląda to bardzo brzydko, powinieneś tu smuż wrzucić. Zaraz obok światła też jest taka plama, nie podoba mi się ona. Świetliki mi tu za bardzo nie pasują, powinieneś te bliżej światła zostawić a te które się od niego oddalają to zmniejszyć im opacity, może lepiej by było. No kolorki też mogły być lepsze. Napis jak dla mnie ok, tylko powiększyć go troszkę Ogólnie to takie sobie to
PZDR |

|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Trekmi, Kl4wN |
 |
2Fat2Fly
The Tourist

Dołączył: 14 Gru 2008 Posty: 563 Piwa: 143/163 Skąd: Liverpool
GFXPoints: 2047
|
Wysłany: 2009-02-06, 22:23
|
|
|
|
|
No to tak =P.
Pracka ładna na pierwszy rzut oka, takie są najlepsze .
Napis jest mniam =p.
Kółka za nim też ale mogłeś więcej ich zrobić na tagu.
Świetliki do kibla, te białe brushe przy bębnie House'a też.
Kolorystyka za monotonna i mało "dynamiczna".
Masz ten problem, że obejmujesz całego taga jedną gmką, czy tam photofilter'em.
Nie rób tak =P.
Ten pentool dosyć ciekawy ale w oczy rzuca się, że smużyłeś go =P.
Tak nie robimy =P.
Światło jak ktoś powiedział ładne, cień też.
Jak dla mnie za mocno przyciemniłeś lewą stronę.
Te texturki(chyba) w tle też spoko.
Ogólnie mi się podoba ale nie powala =P.
7/10.Zmieniłem po zastanowieniu =P.
Pozdro |

lol, lol, lol |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Dafne |
 |
|