Witaj Gościu! Aby otrzymać PEŁNY DOSTĘP do najlepszych tutoriali oraz dodatków, zarejestruj się!
Zasoby dostępne po
rejestracji:
* darmowe TUTORIALE
* konkursy, bitwy organizowane przez forum
* darmowe STOCKI/RENDERY/BRUSHE/PLIKI
PSD i wszystko, czego potrzebujesz
Witamy na forum
GrafArt.org - Polish Graphic Board, najbardziej przyjazne oraz pozytywnie
zaskakujące talentem graficznym miejsce w polskim Internecie. Aby móc
przeglądać naszą sekcję z tutorialami (ponad 921 tutoriali podzielonych
pod kątem doświadczenia w grafice) oraz centrum niezbędnych dodatków i
aplikacji, zarejestruj się.
To całkiem DARMOWY proces. Podajesz minimum informacji.
Dołącz do nas. Nie będziesz tego żałował. Gwarantujemy!
Czeka na Ciebie przyjazna załoga, słynąca z pomocy każdemu bez względu na
poziom jego umiejętności. Masz również możliwość zamieszczania swoich prac
i poddawania ich wnikliwej analizie, a także bycia częścią rozwijającego
się społeczeństwa najlepszych grafików! Twoje prace graficzne będą
oceniane przez profesjonalistów.
Jeżeli masz jakiekolwiek problemy z
rejestracją na forum lub z Twoim loginem, prosimy o KONTAKT
Wiek: 16 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 24 Piwa: 1/1 Skąd: moja mama wie
GFXPoints: 123
Status: Offline
Wysłany: 2009-08-15, 09:11
Hi! Oceniłeś moją galeryje, więc się odwdzięczę. Nie będę wypisywał błędów, bo musisz trochę tutów jeszcze przeczytać A co do poprawy to co mi się rzuca w oczy, że na każdej sygnie jest pusto po bokach. Pozdrawiam
1.postać odstaje od reszty,pusto po bokach,napis straszny
2.mało zrobione strasznie pusto jest tylko postać i parę efektów
3.znowu pusto,napis za dużo nie powinien być na postaci
4.podobnie jak w 1 postać kiepska,ten pasek czy co to jest też nie pasuje a napis to.... na razie ich nie rób
popracuj więcej z tutkami a potem wymyślaj coś własnego
A co do poprawy to co mi się rzuca w oczy, że na każdej sygnie jest pusto po bokach.
Nie bedę powtarzał po kolegach . Poczytaj sobie tutoriale jest ich masę na forum. Ocenię tylko kilka prac:
Pierwsza twoja sygna:
Najlepsza z sygnatur jakie dotąd wykonałeś. Nie mam zastrzeżeń- jest wykonana poprawnie aczkolwiek błysków nie ma.
Pierwsza z nowej paczki:
Leży i kwiczy... Co to z &@$#@ po lewej stronie rendera??? Nawet wystawię ocenę: 0/10
Motyw Gerarda:
Żadna z wersji nie wnosi nic nowego. Mnie sie nie podobają: kolory są nudne, "nie ma gdzie zawiesić oka". Jednakowosz na sygnie błędów nie znalazłem co do użycia narzędzi.
Jaki z tego morał? Skilla masz, ale nie umiesz go użyć. Poczytaj tutki, pooglądaj galerie.
Wiek: 17 Dołączył: 20 Sie 2009 Posty: 28 Piwa: 6/5 Skąd: Polska / Radom
GFXPoints: 63
Wysłany: 2009-08-22, 17:14
Tagi z piłkarzami... Osobiści ich nienawidzę bo te bobki zawsze tak dziwnie wyglądają... No ale tag to tag. Będe oceniał wszystkie bo mam czas
1. Jakoś tak jasnawo, wzrok lata po całym tagu, nie ma głębi a c4d jest tak wrzucone żeby było Plus to napis fajnie wyszedł
2. Render jako tako wtopiony ale te błyskawice po lewej troszke dziwnie wyglądają no i te białe splatty nie pasują
3. Tu znowu szaro strasznie, napis nie pasuje i ta ręka Za jasno. Przyduża ramka
4. Tu fajne tło i napis i to po prawo Gdyby jeszcze przy niej popracować była by naprawde fajna (wtopić bardziej render)
5. Epic fail. Zazwyczaj ludzie sie rozwijają a tutaj totalna masakra Ogromny kontrast kolorów nie no poprostu nie ma co powiedziec
6v3 (najlepsza z tych 3 [4?]) wywalić białe splattery dodać głębie i gitara (ew zamienić białe splattery na cliping mask )
//+3GFX - Akcja 'Oceniaj kreatywnie'
Panthere_Noire
GFXPoints: -88
Wysłany: 2009-08-24, 20:06
1. Napis do wyrzucenia, kolory za jasne, przyciemnił bym to światło za focalem, nadał lepszej głębi, ogólnie przyciemnił i zmienił kolory na takie bardziej Fioletowo - niebieskie ale za to ciemne + lekutkie światło na render z opacity na 20% soft brushem o np. wymiarach 20px
Dodałbym także jakiś piorun przy fladze aby to jakoś wyglądało nie że prosto z tutka.
Zacznij bawic się texturkami a także C4D ale nie przesadzaj z ich nakładaniem
Bo później efekty są tragiczne. W najgorszym przypadku baw się kolorkami a także przyciemnianiem/rozjaśnianiem, polecam Ci do tego takie filtry jak Curves, Hue/Saturation a także Burn Tool )
2. Jeśli chodzi o literke R to fajnie ją umiejscowiłeś i jak dla mnie nawet pasuje i nie psuje efektu, jeśli chodzi o F to ją usuń lub zmień opacity albo możesz dodac na nią texturkę pomiętej kartki
Usunął bym to białe z tyłka rendera, dodał głębi, jakiegoś światła, Może świetliki, to już od Ciebie zależy. Przyciemnij boki i pobaw się kolorami )
//+4GFX - Akcja 'Oceniaj kreatywnie'
Panthere_Noire
Ostatnio zmieniony przez Panthere_Noire 2009-08-24, 21:02, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.