|
|
| Autor |
Wiadomość |
Concrete
BARÇA ! <3

Program: Paint
Wiek: 17 Dołączył: 11 Lip 2008 Posty: 449 Piwa: 60/137 Skąd: Gdańsk
GFXPoints: 1723
Status: Offline
|
Wysłany: 2008-11-21, 14:04 Concrete
|
|
Deviantart: http://ccrt.deviantart.com |
|
... No może nie taki pr0, ale potrzebuje waszej pomocy, czyli co robię źle, a co dobrze
1. Jest to mój pierwszy logotyp, robiony na LOTW, jak widać mało nawiązuje do tematyki ...
2. Logotyp osobisty, na potrzeby własne, ma przedstawiać moją osobę, być jej znakiem rozpoznawczym.
Czekam na porady, a pewnie będzie dużo do poprawienia . |

|
| Ostatnio zmieniony przez Concrete 2009-05-30, 15:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): chinchar |
 |
KwusheR
Myśl pozytywnie gnoju!

Wiek: 18 Dołączył: 10 Paź 2007 Posty: 1331 Piwa: 162/106 Skąd: Jędrzejów
GFXPoints: 945
|
Wysłany: 2008-11-21, 14:25
|
|
|
|
|
Wiesz jaki jest Twój największy problem? Brak identyfikacji wizualnej. Logo promując Twą osobę musi przedstawiać konkretnie czym się zajmujesz, lub jakąś cechę Twojego charakteru. w tym "pj" widzę diabełka spychającego coś na dalszy plan, a więc niezbyt ciekawa wizja Zastanów się również nad swoim nickiem, bo pr0jestem nie wygląda, ani nie brzmi profesjonalnie więc nikt Cię nie weźmie na poważnie. |

Webdesign, Digital Painting, Projektowanie przemysłowe, Marketing sieciowy - jedyne słuszne źródło inspiracji - grafcore.pl
  |
|
|
|
 |
Concrete
BARÇA ! <3

|
Wysłany: 2009-02-07, 16:05
|
|
|
coś osobistego do nowego nicku
v1 - jasne tło
v1 - ciemne tło
v2 - jasne tło
v2 - ciemne tło
Pewnie nie ma rewelacji, dlatego czekam aż wytkniecie mi błędy
klik żeby powiększyć. |

|
|
|
|
 |
iTata
Ojciec

Wiek: 23 Dołączył: 12 Lip 2008 Posty: 1089 Piwa: 269/419 Skąd: Sosnowiec
GFXPoints: 2266
|
Wysłany: 2009-02-07, 18:01
|
|
|
|
|
.concrete, cześć. Od razu mówię: O Jezusie..... Na początek zacznę od gradientów. Niepotrzebnie ich użyłeś, kolejna rzeczą jest fakt że te 2 literki w ogóle nie pokrywają się z Twoim nickiem. Pierwsza z nich to chyba C, także ciężko to zauważyć. Najpierw obstawiałem na O Druga litera to D. Tylko dlaczego właśnie D. Pewnie chodziło Ci o "Design". No cóż. Co poniektóre kolorystycznie mi odpowiadają ale za kilka ukręciłbym Ci głowę! Muszę przyznać że najgorzej nie jest. Ale aby wyćwiczyć się, staraj się wybrać jakąś konkretną tematykę a następnie zrobić do niej logo/logotyp. Tak zobaczymy jak kreatywny jesteś i wtedy będę mógł powiedzieć czy coś z Ciebie będzie
Pozdrawiam,
iData |

|
|
|
|
 |
Concrete
BARÇA ! <3

|
Wysłany: 2009-02-20, 22:25
|
|
|
Jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłem że moja praca jest w pierwszej trójce, a później wygrywa konkurs, cóż, cuda się zdarzają
Czekam na komentarze |

|
|
|
|
 |
iTata
Ojciec

|
Wysłany: 2009-02-21, 11:11
|
|
|
|
|
.concrete, cuda cudami teraz pora na jakiś komentarz. mam zaszczyt zrobić to pierwszy Zacznę od tego że bardzo dobrze i realistycznie zachowałeś tematykę konkursu. Zarówno z sygną jak i napisem. Dobór czcionki to już połowa zwycięstwa, coś wspaniałego. LEKOLEK jest napisany poprawnie natomiast ten mały napis na biało już mniej mi się podoba. Lepiej było go już nie dodawać. Wymyślić coś innego czym zaciekawiłbyś głosujących Całość prezentuje się bardzo ładnie i muszę Cie pochwalić, praca o niebo lepsza od poprzedniej.
Pozdrawiam,
iData |

|
|
|
|
 |
Concrete
BARÇA ! <3

|
|
|
|
 |
Concrete
BARÇA ! <3

|
Wysłany: 2009-03-07, 07:22
|
|
|
Bard, elektrolity ma każdy człowiek w sobie, przy wysiłku je tracimy, a takie napoje nam ich dodaje. Trochę kolory podpatrzyłem z innego lotw, chyba od Asiek |

|
|
|
|
 |
Trekmi
Seksowny Sklepikarz

GFXPoints: 891
|
Wysłany: 2009-03-08, 13:46
|
|
|
|
|
zaczne od tego, ze znaczek jest beznadziejny.
Za to duzy plus za kolory
Do tego napisu mogles dac jakas ciekawsza czcionke, bo ta jakos mi srednio pasuje do napoju energetycznego
Nie podoba mi sie rowniez to biale na napisie. Ten napis wtedy taki strasznie sztuczny i przeslodzony sie wydaje oO
Ogolnie praca sredniawka |

|
|
|
|
 |
iTata
Ojciec

|
Wysłany: 2009-03-09, 17:24
|
|
|
|
|
.concrete, akurat interpretacja nazwy jest po części prawidłowa i nie można tutaj nic zarzucić. Wykonanie i kolorystyka jest koszmarna. Zbyt razi po oczach. Jestem fanem matowych prac. Stosowanie gradientu to ucieczka w lenistwo i niechlujstwo. Nie miałeś czasu pobawić się w grę kolorów bez gradientu?
Teraz fakt że użyłeś nazwy ELEKTROLIT. Powiedz mi skąd pomysł na takie szlaczki. Nazwa musi być przelana na znaczek bo w przeciwnym razie praca jest kiepska. Mnie te szlaczki kojarzą się z czymś innym niż napój energetyczny. Przykro mi ale nie popisałeś się tym razem. Poświęcaj więcej czasu na tego typu prace. Średniaków jest mnóstwo.
Pozdrawiam,
iData |

|
|
|
|
 |
PayLOADer
Tanio skóry...nie sprzedam!!

Program: Photoshop CS 3
Aparat: Sony 'alpha' 330
Wiek: 19 Dołączył: 09 Cze 2007 Posty: 3447 Piwa: 648/87 Skąd: Szczecin
GFXPoints: 8255
|
Wysłany: 2009-03-17, 14:04
|
|
Deviantart: www.admingrafart.deviantart.com |
|
.concrete, fajny zamysł ale kolory zbyt mocno rażą w oczy.
Skoro podświetlasz dwie literki wybrane w wyrazie ELEKTROLIT kolejno E oraz L to zamiast spiralek z lewej strony napisu powinieneś stworzyć jakiś charakterystyczny układ składający się właśnie z tych dwóch literek. A wokół tak powstałego logotypu można byłoby dać jakieś efekty wybuchu, który jakby rozrywałby całość pracy Jeżeli energy drink to także trzeba byłoby dać gdzieś ten dopisek |

Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.

|
|
|
|
 |
Concrete
BARÇA ! <3

|
|
|
|
 |
iTata
Ojciec

|
Wysłany: 2009-04-18, 13:15
|
|
|
|
|
.concrete, hi
Już dawno nic nie robiłeś i chyba przerwa Ci pomogła hihi. Praca mi się podoba, bardzo ładny pentool w postaci słonika i ciekawy pomysł na rozwiązanie pracy. Gratuluje w ogóle drugiego miejsca Teraz trochę ponarzekam na kolory napisu. Bardzo fajnie że zrobiłeś pracę kolorową gdyż kojarzy się z dzieciństwem i dobrą zabawą i właśnie w ZOO jest mnóstwo dzieci. Nie podobają mi się tylko odcienie tych kolorów, chyba ich jaskrawość psuje całą pracę. Prezentacja pracy na ciemnym tle 100x lepsza. Na białym tle nie widać tego małego napisu na niebiesko i tyle
Pracuj więcej bo ostatnio się obijasz hihi
iData |

|
|
|
|
 |
Engine

Gold Member: Sygnatury
Wiek: 19 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 1215 Piwa: 489/27 Skąd: Polkowice
GFXPoints: 5769
|
Wysłany: 2009-04-18, 13:26
|
|
|
|
|
.concrete, fajny pen tool Ci powiem, podoba mi się to jak wyszedł ten słonik. Fajnie że pracka jest taka kolorowa, kojarzy się z dziećmi gdzie to fajnie pasuje do tematyki. Napis fajną czcionka, nie odstaje a wręcz ładnie się klei do reszty. Innymi słowy fajnie, wersja 2 bardziej mi się podoba
PZDR |

|
|
|
|
 |
Widim

Wiek: 14 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 1825 Piwa: 398/330 Skąd: Sarbinowo Drugie
GFXPoints: 9347
|
Wysłany: 2009-04-18, 22:14
|
|
Deviantart: http://widim.deviantart.com/ |
|
.concrete, całkiem dobry pentool ci powiem. Jednak ogólnie logo mi nie przypadło do gustu - co już wiesz, bo pisaliśmy na GG. Więc.. na początku widać tą całą "kolorowość". Moim zdaniem to największy minus w tej pracy. Nie wiem.. może nie przepadam za czymś takim? Wiem jedno - imo nie pasuje. Niby sam robiłem kolorowy pentool o zoo - ale czy robiłem fioletową niebieską, czerwoną, żółtą (itd.) małpę? Otóż nie - a jako tako wszystko się u mnie kojarzy z zabawą. No ale dobra.. skoro już taką pracę zrobiłeś to ocenię dalej. Napis bardzo dobrze ci wyszedł. Nie odstaje on od reszty i nieźle się z resztą komponuje. Owszem tak jak powiedział idatek - na białym tle sux, lecz na czarnym rox
Pozdrawiam,
Widim |

|
|
|
|
 |
Concrete
BARÇA ! <3

|
Wysłany: 2009-05-09, 10:35
|
|
|
3 raz podium na lotw ;D
tym razem 2 miejsce
klik żeby powiększyć |

|
|
|
|
 |
Snowy
królik BANY tego forum ^^

Program: PS, AI, Corel, Painter
Tablet: WACOM Bamboo
Aparat: w komórce ;)
Wiek: 16 Dołączyła: 23 Sty 2009 Posty: 626 Piwa: 146/170 Skąd: Zabrze
GFXPoints: 1949
|
Wysłany: 2009-05-10, 16:42
|
|
Deviantart: http://snowyart.deviantart.com Digart: http://snowy.digart.pl |
|
Napis 'Women Emotion' fajny, pasuje do tematyki.
napis pod nim zrobiłabym mniejszy i może małymi literami. Ale to szczegół, i ten też może być.
Serduszko ładnie, ale zrobiłam bym grubsze kreski.
Najbardziej podoba mi się wersja - różowe tło, białe elementy. Najczytelniej wygląda i kolory pasują do perfum.
Pozdrawiam. |

where's your gavel? your jury?
what's my offense this time?
you're not a judge but if you're gonna judge me
well sentence me to another life |
|
|
|
 |
Widim

Wiek: 14 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 1825 Piwa: 398/330 Skąd: Sarbinowo Drugie
GFXPoints: 9347
|
Wysłany: 2009-05-10, 18:49
|
|
Deviantart: http://widim.deviantart.com/ |
|
| http://graphic.org.pl/images/cqs1241177478f.png ][ Druga wersja najlepsza. Zacznę niestandardowo - od napisu "Perfume for women'. Dlaczego od tego? Wygładzenie sprawia, że ten tekst jest bardzo mało czytelny. Drugą rzeczą są odstępy. Na pierwszy rzut oka trudno rozczytać ten napis.. odstępy liter w wyrazach powinny być mniejsze za to te pomiędzy wyrazami większe. Font przy "Women Emotion" podoba mi się i dobrze go dobrałeś. Logo.. niestety przynajmniej mnie nie zachwyciło. Kształt serca nie jest taki zły, jednak strasznie oklepany pomysł. Trudno będzie zapamiętać firmę.. przecież takich serduszek widzieliśmy już pewnie setki w swoim życiu a literki "WE" nie sprawiają, że jest ono inne niż reszta. |

|
|
|
|
 |
diegosz1
Merry Christmas : ] <3

Wiek: 16 Dołączył: 02 Kwi 2009 Posty: 189 Piwa: 40/10 Skąd: Old trafford...
GFXPoints: 640
|
Wysłany: 2009-05-10, 18:52
|
|
|
|
|
| Głosowałem na tą pracke bo według mnie była najlepsza dobre kolory ładnie wszysto wyrysowane i umiejscowione co do napisu kolega tam wcześniej moówił że na górze pasuje a ten na dole mniejszy zgodze się ale ja bym jeszcze temu dolnemu zmienił czcionke ; ) Ogółem praca dobra zasłużyła na podium : ) pozdrawiam. |
|
|
|
 |
iTata
Ojciec

|
Wysłany: 2009-05-10, 19:57
|
|
|
|
|
.concrete, hey gratuluje podium i dość dobrej pracy. Kolory do mnie nie przemawiają pozytywnie. Wg mnie dobrze dobrana czcionka, pasuje dobrze do damskich perfum. Trochę pospolicie i standardowo ale chyba to można przełknąć. Jedyną rzeczą któą jestem pewny to to że ta praca zajeła miejsce na podium bo pozostałe dwie to ja nie wiem jak siętam znalazły hihi
Pracuj dalej i czekam na kolejne prace,
iData |

|
|
|
|
 |
Concrete
BARÇA ! <3

|
|
|
|
 |
iTata
Ojciec

|
Wysłany: 2009-05-28, 14:25
|
|
|
|
|
Concrete, praca zasłużyła na podium. Patrząc na poziom innych oddawanych powinna nawet wygrać. Nie głosowałem gdyż kuleje u mnie ostatnio życie prywatne i nie miałem czasu, nie ukrywając. Patrząc na kolorystykę jest trochę zamulająca ale mnie się podoba. Spryty pomysł z literami O zastąpionymi kołami samochodu. Kreatywność rządzi. Jedyną rzeczą którą bym zmienił to ten mały napis, prawie że niezauważalny, przygnieciony przez sygnet. Proporcji w tym nie ma żadnej.
Przemyśl to. gratuluje udanej pracy
iData |

|
|
|
|
 |
Concrete
BARÇA ! <3

|
Wysłany: 2009-05-30, 15:02
|
|
|
coś osobistego, myślę że kolory lepsze niż w poprzednich próbach zrobienia "czegoś" swojego
1.
2.
które lepsze? może coś trzeba poprawić, żeby było jeszcze lepsze? bo mam zamiar któreś dopracować i używać |

|
|
|
|
 |
samborek
Prof.S.Jonalista

Gold Member: Webdesign
Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 1637 Piwa: 336/224 Skąd: w was tyle agresji ?
GFXPoints: 5885
Status: Online
|
Wysłany: 2009-05-30, 19:25
|
|
|
|
|
Wole drugą kształtem
I ogółem średnio mi się podoba pod względem kolorów , taka ogólem bez życia, smętna propozycja loga, charakterem przypomina firmę produkującą zabawki a kolorem zakład pogrzebowy wiec hmmm może zemną coś nie tak ale za mało kolorów, biały, żółty zielony coś tam sraczkowaty czy inny , ale nie jeden kolor + kilka delikatnych różnic w odcieniu ;] wcześniejsze logo jest lepsze pod tym względem |

|
|
|
|
 |
Panthere_Noire
Web designerka

Program: Adobe Photoshop CS4
Wiek: 18 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 3048 Piwa: 677/651 Skąd: Kraków
GFXPoints: 5866
|