rvt, nie było mnie jeszcze w tym temacie jak zdążyłem zauważyć, także pozwól że ja teraz postaram się odpowiednio ocenić Twoją pracę oraz być można nakierować Twoją osobę odpowiednio, by kolejne "duże prace" wychodziły Ci z dnia na dzień, z próby na próbę lepiej
http://images39.fotosik.pl/13/d1f65e6384949e54.jpg - praca jest jak najbardziej robótką przyzwoitą, ale kilka niedociągnięć, jak to ja ... dostrzegłem.Nie są to błędy mocno rażące w oczy, aczkolwiek warto by je w jakiś sposób albo zmienić albo odpowiednio zakryć lub po prostu w przyszłości im zapobiec. Zacznę ocenę od górnych warstw pracy. Te dwa vectorki jakie tam umieściłeś nie cieszą wzroku tak mocno jak powinny, mimo że są w jakiś sposób spokrewnione z tłem, odrywają się od całości powodując już z początku efekt pracy ubogiej, pracy, której autor nie miał pojęcia "co z czym i do czego". Zamiast tak maskować gitarzystę przed światem, w tle dałbym właśnie jakieś widoki, może nawet ciekawy stock z koncertu... chyba lepiej praca by się wówczas prezentowała. Przejdźmy teraz do samego zainteresowanego - renderka.
Nic z nim nie zrobiłeś, nie dokonałeś żadnych ciekawych modyfikacji, które mogłoby powodować większe zaciekawienie grafiką niż teraz. Nawet nie pokusiłeś się o zmianę jego ubioru, o charakteryzację graficzną całości osoby. C4D zostały źle wkomponowane. Pierwsze co to oczywiście zgodzę się z wypowiedzią
Fishbota, mianowicie:
| Fishbot napisał/a: |
| zamiast żółtego dałbym czerwone te C4D bo fajnie by chyba wyglądało niby gitarzysta z renderków 3D. |
... ale sam z drugiej strony wolałbym dać tu coś żywego co ładnie by kontrastowało z monotonnym tłem. Proponowałbym przećwiczyć jeszcze wtapianie elementów graficznych prac oraz poszukać tematów o odpowiednim doborze współgrających ze sobą kolorów, odcieni, kontrastów. Dałbyś tu lepiej niebieskie c4d lub jaskrawozielone co wzmocniłoby agresję postaci, uwagę praca przyciągałaby z pewnością. Nutki powinny wychodzić z środka gitary a nie z końca gryfu .. bo on w sumie żadnych specyficznych nut wydawać nie może... Napis ... jest ok, ale tutaj pomyślałbym nad jakąś innowacją, może ułożyć napis właśnie z nutek wylatujących z gitary i pozorujących symbolicznie dźwięk, muzykę? To wyglądałoby chyba dość pomysłowo no i od razu wyróżniłoby właśnie Twoją pracę na tle innych, których również autorzy dopiero zaczęli zabawę z większymi formatami.
Zdrówko i czekam na kolejne prace.