Witaj Gościu! Aby otrzymać PEŁNY DOSTĘP do najlepszych tutoriali oraz dodatków, zarejestruj się!
  Zasoby dostępne po
rejestracji:
* darmowe TUTORIALE
* konkursy, bitwy organizowane przez forum
* darmowe STOCKI/RENDERY/BRUSHE/PLIKI
PSD i wszystko, czego potrzebujesz
Witamy na forum
GrafArt.org - Polish Graphic Board, najbardziej przyjazne oraz pozytywnie
zaskakujące talentem graficznym miejsce w polskim Internecie. Aby móc
przeglądać naszą sekcję z tutorialami (ponad 570 tutoriali podzielonych
pod kątem doświadczenia w grafice) oraz centrum niezbędnych dodatków i
aplikacji, zarejestruj się.
To całkiem DARMOWY proces. Podajesz minimum informacji.
Dołącz do nas. Nie będziesz tego żałował. Gwarantujemy!
Czeka na Ciebie przyjazna załoga, słynąca z pomocy każdemu bez względu na
poziom jego umiejętności. Masz również możliwość zamieszczania swoich prac
i poddawania ich wnikliwej analizie, a także bycia częścią rozwijającego
się społeczeństwa najlepszych grafików! Twoje prace graficzne będą
oceniane przez profesjonalistów.
Jeżeli masz jakiekolwiek problemy z
rejestracją na forum lub z Twoim loginem, prosimy o KONTAKT
Program: 3dsmax, Photoshop
Wiek: 14 Dołączył: 11 Paź 2008 Posty: 41 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Dysk C
GFXPoints: 290
Status: Offline
Wysłany: 2008-10-16, 09:57
Widać, że widoczek to twoja pierwsza praca ;P. Jak dla mnie bardzo ładna obudowa i gitara . Szkoda, że nie pokazałaś siatki gitary i obudowy mozna wtedy powytykać jakieś błedy .
Program: Photoshop, 3d studio max
Wiek: 22 Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 37 Piwa: 8/5 Skąd: Garwolin
GFXPoints: 146
Wysłany: 2008-10-16, 17:15
Co do siatki może jutro wrzucę, tylko muszę znaleźć pliki z tymi obiektami. W gitarze pewnie trochę błędów znajdziecie, hehe. W obudowie natomiast nie powinno ich być, ale to sami ocenicie
Gitara - model sympatyczny. zapowiada się ciekawie. wydaje mi się, że krawędzie korpusu powinny być bardziej zaokrąglone. Co do reszty się nie wypowiadam, bo nie wiem czy to Gibson, Epiphone czy jakaś kopia. Ani tym bardziej który model Les Paul'a. Więc zakładam, że wszytko gra. po ilości detali wnioskuję, że raczej jest ok ;] przednia płyta powinna być profilowana, no chyba
Co do mika to zasugeruje coś takiego:
Jak by nie robić - mikrofon zawsze pozostanie mikrofonem, posypia się dalsze sugestie typu dorób JAKIEŚ tło, komputer, kolumny cały pokój+ osiedle za oknem...
A może podejść trochę inaczej?
Co by było gdybyś np. ramie tego mikrofonu zawiązał na węzeł i dodał małe "coś jeszcze" + neutralne tło?! Do tego wrzucić jakiś ciekawy tekst-tytuł. Czasem obraz nie musi przedstawiać zbyt wiele, czasami sprawę załatwia doskonale dobrany tytuł!
Wiec jeśli chciałbyś, żeby ten mikrofon nie był tylko kolejnym wyrenderowanym mikrofonem, który ktoś zobaczy i zaraz o tym zapomni - przemyśl to, co napisałem i może uda Ci się zrobić ponadprzeciętną prace bardzo małym kosztem!
Czasem się udaje;)
pozdr
Program: Photoshop, 3d studio max
Wiek: 22 Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 37 Piwa: 8/5 Skąd: Garwolin
GFXPoints: 146
Wysłany: 2008-10-31, 18:50
Mileziuszek napisał/a:
Gitara - model sympatyczny. zapowiada się ciekawie. wydaje mi się, że krawędzie korpusu powinny być bardziej zaokrąglone. Co do reszty się nie wypowiadam, bo nie wiem czy to Gibson, Epiphone czy jakaś kopia. Ani tym bardziej który model Les Paul'a. Więc zakładam, że wszytko gra. po ilości detali wnioskuję, że raczej jest ok ;] przednia płyta powinna być profilowana, no chyba
Po pierwsze dzięki za komenty.
Po drugie, gitarka to Ibanez RG370DX, akurat jest tak zrobiony jak powinien być, bo mam taki u siebie w domu Na początku robiony ze zdjęć referencyjnych, a detale robione podług tego 'mojego' modelu.
Mileziuszek napisał/a:
Co do mika to zasugeruje coś takiego:
Jak by nie robić - mikrofon zawsze pozostanie mikrofonem, posypia się dalsze sugestie typu dorób JAKIEŚ tło, komputer, kolumny cały pokój+ osiedle za oknem...
A może podejść trochę inaczej?
Co by było gdybyś np. ramie tego mikrofonu zawiązał na węzeł i dodał małe coś jeszcze + neutralne tło?! Do tego wrzucić jakiś ciekawy tekst-tytuł. Czasem obraz nie musi przedstawiać zbyt wiele, czasami sprawę załatwia doskonale dobrany tytuł!
Wiec jeśli chciałbyś, żeby ten mikrofon nie był tylko kolejnym wyrenderowanym mikrofonem, który ktoś zobaczy i zaraz o tym zapomni - przemyśl to, co napisałem i może uda Ci się zrobić ponadprzeciętną prace bardzo małym kosztem!
Czasem się udaje;)
pozdr
Pomysł dobry, ale już chyba nie mam plików źródłowych do tego mikrofonu. Do tego robione to było dość dawno i nie wiem czy chciałoby mi się do tego wracać. Akurat te rendery to był maks moich możliwości rok temu i niech chyba zostaną w takim stanie
Niedługo zacznę robić w 3d elementy do mojej pracy inżynierskiej, to powrzucam coś nowego tutaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.