sotw
Animacja #1 - H5N1
Banner reklamujący GrafArt.org
[nagroda]    [gratulacje]

3D #1 - Burger
Modelowanie - Mebel
[nagroda]    [gratulacje]

PRZYPOMNIJ HASŁO   
Witaj Gościu! Aby otrzymać PEŁNY DOSTĘP do najlepszych tutoriali oraz dodatków, zarejestruj się!

Zasoby dostępne po rejestracji:

* darmowe TUTORIALE

* konkursy, bitwy organizowane przez forum

* darmowe STOCKI/RENDERY/BRUSHE/PLIKI
            PSD i wszystko, czego potrzebujesz
Witamy na forum GrafArt.org - Polish Graphic Board, najbardziej przyjazne oraz pozytywnie zaskakujące talentem graficznym miejsce w polskim Internecie. Aby móc przeglądać naszą sekcję z tutorialami (ponad 570 tutoriali podzielonych pod kątem doświadczenia w grafice) oraz centrum niezbędnych dodatków i aplikacji, zarejestruj się.
To całkiem DARMOWY proces. Podajesz minimum informacji.

Dołącz do nas. Nie będziesz tego żałował. Gwarantujemy!

Czeka na Ciebie przyjazna załoga, słynąca z pomocy każdemu bez względu na poziom jego umiejętności. Masz również możliwość zamieszczania swoich prac i poddawania ich wnikliwej analizie, a także bycia częścią rozwijającego się społeczeństwa najlepszych grafików!
Twoje prace graficzne będą oceniane przez profesjonalistów.

Jeżeli masz jakiekolwiek problemy z rejestracją na forum lub z Twoim loginem, prosimy o KONTAKT

Poprzedni temat «» Następny temat
ikkiz przedstawia się nagą czarownicą
Autor Wiadomość

ikkiz 

Program: Gimp
Otrzymał 1 piw(a)

GFXPoints: 9

Status: Offline

Wysłany: 2008-08-26, 08:39 ikkiz przedstawia się nagą czarownicą

Witam forumowiczów. Chciałem przestawić historyczną już dziś pracę jeszcze na pierwszym moim tablecie (już swiętej pamięci). Rysowanie zajęło mi ponad tydzięń ślęczenia nocami. Szkic był robiony w programie Xara Xtreme, a kolor zrobiłem w GIMPie.
Myślę, że od tego czasu zrobiłem juz postępy ale jestem ciekaw opinii.
http://ikkiz.pl/galerie/woman/original/witch_gimp.jpg

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
ArtreU

samborek 
Prof.S.Jonalista

Program: Photoshop CS3
Piwa: 99/10

GFXPoints: 7356

Wysłany: 2008-08-26, 08:48 

O ty fetyszowcu :P Co do reszty to tak. Nie lubię anorektyczek więc postura trochę mi się nie podoba w tym momencie, ale to mało istotne chyba xD
Świetnie wykonana twarz, ma charakter i to "coś" w sobie, jednak wydaje mi się że wszystko inne odstaje od niej i jest odrobinę gorzej wykonane.
Lewa noga jest grubsza od prawej ? coś mi tu nie pasuje xD
Dobra więcej pisać nie będę chociaż to mój zwyczaj :P
Strasznie koścista i gdyby nie to to było by lepiej :P

Postaw piwo autorowi tego posta

sliffka 

Piwa: 54/2

GFXPoints: 1263

Wysłany: 2008-08-26, 09:12 

No, muszę przyznać, że niezła praca. Pierwsze co mi się w oczy rzuciło to dziwne sutki ;) W niektórych miejscach kobietka jest nieco zakwadratowiona :D Chodzi mi o miejsce gdzie są majtki i kolana. Ta prawa noga wygląda nieco dziwnie na zgięciu. No i ucho jest takie jakieś niedorobione ;) Ogólnie to nic, tylko pozazdrościć talentu :) Pokaż resztę, z tego co widziałam na Twojej stronie jest się czym chwalić.

ikkiz 

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2008-08-27, 09:46 

Znaczy że raczej się czarownica podobała. nikt nie wauważył szczelonych proporcji ani nienaturalnej pozy hehe.
No to może 2 digital painting. Przyjaciółka narysowana jako pirat. Referkę miałem nienajlepszą bo zdjęcie z imprezy (to była niespodzianka - więc nie mogłem poprosic o lepsze) toteż twarz jest dziwnie oświetlona - no ale niech będzie że to światło to łuna morskej bitwy :-)
teraz jestem ciekaw opini na temat mojej drugiej tak duże pracy
http://ikkiz.pl/galerie/woman/original/dorina_drake.jpg

http://ikkiz.pl

ozonex 

Program: Adobe Photoshop CS3

GFXPoints: 28

Wysłany: 2008-08-27, 14:27 

kawał dobrej roboty jak to twoje pierwsze pracki :) ładnie cieniujesz. Jednak wydaje mi się że powinieneś spróbować speedpaintu, poćwiczyć rysowanie ogółu, całości za pomocą kilku pociągnięć. Następnie metal - ma on u Ciebie jednolity kolor, sprawia wrażenie plastiku. Metal ogólnie ma wysoki kontrast, ostre refleksy i odbicia, zachowuje się ogólnie jak "słabe lustro", więc w scenie wypełnionej z jednej strony brązem, z innej niebieskim, czerwonym lub nawet żółtym po prostu nie może mieć 1 koloru. Zwrócić muszę uwagę na kolory, bo strasznie jedzie tu kiczą. Fioletowo niebieskie niebo, a scena wygląda jak oświetlona mocnym białym światłem. Ubiór składa się z ostrego niebieskiego, ostrej żółcieni i ostrej czerwieni ustawionych obok siebie. 3 tak odmienne barwy, całkowicie nie pasujące do siebie zestawione ze sobą i jeszcze z mocno podkręconym nasyceniem - chyba rozumiesz o co mi chodzi.

polecam przeczytanie (tam jest plik PDF do pobrania):
http://imaginefx.com/0228...simplified.html

i może przydadzą Ci się te wideo-tutki:
http://www.carloscabrera.com.ar/tutorials/

radian 

Program: CS3
Piwa: 12/4

GFXPoints: 95

Wysłany: 2008-08-28, 23:19 

Popieram ozonexa w sprawie kolorów i metalu. Dodam jeszcze, że trochę nie pasuje mi perspektywa podłoża, na którym stoi postać. Prawa noga również wygląda trochę nienaturalnie.

ikkiz 

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2008-08-29, 13:39 

Dzieki za uwagi zwłaszcza ozonex!

Nie żebym chciał podważać twój autorytet - ale to wszystko w zasadzi dziś już wiem, dla tego w pełni się z toba zgadzam. Ten rysun był robiony na 18 urodziny Dorki (sportretowanej dziewczyny). Dorka ma już 22 lata prawie - więc to dawno było i wtedy tego to był mój szczyt umiejętności.
Wiesz co piszesz !
Zwłaszcza jeśli chodzi o złe światło, nie brałem go wogóle pod uwagę, wię nie ma sni na metalu ani na niczym innym światła, które powinno pochodzić z tej sceny, w której ją umieściłem. Masz reż kawał razji z niespujnością tego obrazu. Wszystkie detale są tutaj malowane odobno i pieczołowicie - ale nie pasują do reszty.
Teraz to widze, i wiem, że powinno się zaczynać od ogółu i kończyć na szczególe, a nie zlepiać kawałki - zresztą opisałem to w omówieniu technik digital painting
Tylko kolorów bym bronił - wyszły jak chciałem - kiczowe bo to taki żart był (trochę pracochłonny)

no to może teraz siostra piratki Golka, jako skrzydlata wróżka

http://ikkiz.pl/galerie/woman/original/Golka_Fairy_xs.jpg następna praca i dalej nie wszysto tak jak trzeba, no ale oceńcie i skmentujcie wy :-)

radian 

Program: CS3
Piwa: 12/4

GFXPoints: 95

Wysłany: 2008-08-29, 14:15 

Najlepsza praca z trzech przedstawionych. Bardzo ładnie zrobiona twarz i reszta ciała. Nie podobają mi się tylko te "plemniki" w tle :P . Ubranie ma trochę nienaturalne zagniecenia/zagięcia czy jak to nazwać...

ozonex 

Program: Adobe Photoshop CS3

GFXPoints: 28

Wysłany: 2008-08-29, 15:49 

noo, to jest o wiele lepsze :D muszę przyznać, że masz człowieku talent :) Staraj się bardziej rozwijać, brać się za coś innego, najlepiej za to z czym masz największe trudności, bo dzięki temu szybko będziesz szedł do przodu
czekam na następne rysunki :)

ikkiz napisał/a:
Teraz to widze

norma, jak to ktoś powiedział "człowiek uczy się patrzeć" :P

p.s. jak długo się tym zajmujesz?

ikkiz 

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2008-08-29, 18:34 

Najstarsze rysunki na tablecie mam z 2005 roku, ale to jakieś mazy są na stronie do wglądu
ikkiz.pl
Ależ wtedy ja tablet miałem. Pentagram Duo Pen, na port serial

http://www.aurum.intercon.pl/html/images/tabduo_serial.gif

piorko było na kabelku - przewodowe więc nie musiałem szukać - zawsze po nitce do kłębka ... Miało końcówę metalową z taką kulką na końcu i długo wytrzymało. zajechałem je ostatecznie czarownicą, która powstała w listopadzie 2006. Jakoś zaraz potem była Dorka Drake - kapitan piratów. Już na nowym tablecie vacom volito 2.

Golka wróżka to już czerwiec 2007 - hehe a zdaje się tak dawno...
(a'propos kolana wyszły za drube - Gosia ma dużo zgrabniejsze nogi)

Potem pozbyłem się volito - nigdy mi nie pasował - teraz mam Aiptek Slim 600U i bardzo go lubie.
Jutro wrzuce następne rysuny już z nowego tabletu.

Odpowiedz do tematu
Skocz do: