| Witaj Gościu! Aby otrzymać PEŁNY DOSTĘP do najlepszych tutoriali oraz dodatków, zarejestruj się! |
Zasoby dostępne po
rejestracji:
* darmowe TUTORIALE
* konkursy, bitwy organizowane przez forum
* darmowe STOCKI/RENDERY/BRUSHE/PLIKI
PSD i wszystko, czego potrzebujesz |
Witamy na forum
GrafArt.org - Polish Graphic Board, najbardziej przyjazne oraz pozytywnie
zaskakujące talentem graficznym miejsce w polskim Internecie. Aby móc
przeglądać naszą sekcję z tutorialami (ponad 820 tutoriali podzielonych
pod kątem doświadczenia w grafice) oraz centrum niezbędnych dodatków i
aplikacji, zarejestruj się.
To całkiem DARMOWY proces. Podajesz minimum informacji.
Dołącz do nas. Nie będziesz tego żałował. Gwarantujemy!
Czeka na Ciebie przyjazna załoga, słynąca z pomocy każdemu bez względu na
poziom jego umiejętności. Masz również możliwość zamieszczania swoich prac
i poddawania ich wnikliwej analizie, a także bycia częścią rozwijającego
się społeczeństwa najlepszych grafików! Twoje prace graficzne będą
oceniane przez profesjonalistów.
Jeżeli masz jakiekolwiek problemy z
rejestracją na forum lub z Twoim loginem, prosimy o KONTAKT |
 |
|
Zamknięty przez: PayLOADer 2009-06-26, 23:06 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Teja
'Rapoholik'

Program: Photoshop.&.Paint.
Wiek: 18 Dołączył: 22 Gru 2007 Posty: 839 Piwa: 54/22 Skąd: Mirocin / de_aztec
GFXPoints: 2038
Status: Offline
|
Wysłany: 2009-06-26, 20:36 Usuwanie tematow z zuploadowanymi materiałami
|
|
|
|
|
Temat piszę, ponieważ poczułem się zniesmaczony, po tym jak zobaczyłem wiadomość "twój temat został usunięty" a powód"link nie działa". Chodziło o niedziałający link do download'u bodajże pliku .psd który kiedyś tam umieściłem.
Wiem, że było coś takiego, że trzeba pilnować sobie itp. ale ludzie...
człowiek z własnej, dobrej, nieprzymuszonej woli coś uploaduje, żeby inni mogli skorzystać, a tutaj taka niespodzianka... nie będę przecież co tydzień sprawdzał linku czy działa, tym bardziej, że nikt mi nic nie napisał, iż przestał działać i czy bym mógł zreuploadować...
procedura wg mnie jest idiotyczna, usuwać temat, od razu gdy się zobaczy, że link nie funkcjonuje. I tutaj proponowana przeze mnie zmiana, aby nie usuwać tematów od razu, tylko powiadomić założyciela o problemie z linkiem i dać powiedzmy jakiś okres czasu, na reupload a dopiero później ewentualny delete.
wiem, że jest więcej roboty, ale tak dążycie do bycia "professional" to chyba włożenie w coś troszkę więcej wysiłku, ażeby ułatwić coś userom nie jest takie strasznie prawda ?
z wyrazami szacunku i oczekujący na rozpatrzenie tematu `Teja |
|
|
|
 |
Forum graficzne GrafArt.org oraz firma WACOM przedstawiają konkurs:
|
PayLOADer
hasaasa!!

Program: Photoshop CS4
Aparat: Sony alpha 330
Wiek: 18 Dołączył: 09 Cze 2007 Posty: 2651 Piwa: 428/85 Skąd: Szczecin
GFXPoints: 9424
|
Wysłany: 2009-06-26, 20:55
|
|
|
|
|
Teja, napisałem powód i wymagane jest dbanie o linki jakie się uploaduje, ja miałem na uwadze ten dział od dawna i patrzyłem kto dba o linki jak ludzie proszą a kto nie, miałeś tam posty w temacie, w których jeden za drugim prosili o ponowne wystawienie linka bo nie działa - zaniechałeś tej czynności także temat został usunięty z powodu braku zainteresowania.
| Teja napisał/a: | | ale tak dążycie do bycia professional |
To do czego dążymy to raczej proces, który się ciągnie a mnie chodzi o to, aby pilnować tego, co się napisało
| Teja napisał/a: | | tylko powiadomić założyciela o problemie z linkiem i dać powiedzmy jakiś okres czasu |
Zawsze tak robię, ale skoro w temacie były posty bodajże około 3,4 z prośbą o upload a autor nie reagował - procedura zostaje jedna - delete. Proszę załóż nowy temat, z tym samym softem i dbaj proszę o niego i interesuj się czasem tym, co inni piszą w Twoich starych już poniekąd tematach |

Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.

|
|
|
|
 |
Teja
'Rapoholik'

Program: Photoshop.&.Paint.
Wiek: 18 Dołączył: 22 Gru 2007 Posty: 839 Piwa: 54/22 Skąd: Mirocin / de_aztec
GFXPoints: 2038
|
Wysłany: 2009-06-26, 22:58
|
|
|
|
|
jednakowoż nie chodziło mi o składanie reklamacji, a o wprowadzenie tej zmiany, z powiadomieniem na PW. Nie twierdze, że nie było tam postów z prośbami o reupload, ale niestety ich nie widziałem, bo na forum ostatnio rzadziej zaglądam z braku czasu. Dlatego tez proponowałem tą zmianę. Nie przeglądam regularnie tematów, ale gdybym zobaczył na PW wiadomość z prośba o reupload na pewno bym to zrobił, nawet przy okazji innej czynności, bo forum odwiedzam niemal codziennie nawet na te 3 min, ale jak mówię, nie zawsze mam czas przeczytac posty, więc często odznaczam dlatego tez mogłem nie zauważyć próśb o reupload w odpowiedziach.
w moim mniemaniu takie powiadomienia na prawdę ułatwiły by sprawę, ale oczywiście pozostawiam to Wam, a co do zakładania ponownie tematu.... MOŻE kiedy znajdę troszkę czasu.
tymczasem pozdro` |
|
|
|
 |
PayLOADer
hasaasa!!

Program: Photoshop CS4
Aparat: Sony alpha 330
Wiek: 18 Dołączył: 09 Cze 2007 Posty: 2651 Piwa: 428/85 Skąd: Szczecin
GFXPoints: 9424
|
Wysłany: 2009-06-26, 23:06
|
|
|
|
|
Teja, ależ oczywiście, my zawsze piszemy do użytkowników jeżeli sami zauważamy, że link nie działa bo inaczej trudno byłoby aby każdy użytkownik bez względu na wszystko czytał każdego dnia wszystkie napisane przez siebie tematy i zaglądał, czy wszystko jest ok
Ale mówię wynikła taka a nie inna sytuacja i sądziłem, że po prostu nie masz już "tych plików" a temat "olałeś" i zaznaczyłem jego usunięcie, uprzednio wpisawszy powód jego kasacji.
Myślę, że wszystko jest jasne i zarówno Ty jak i ja wiemy o co chodzi a ten temat będzie niejako także wskazówką dla innych, że należy jednak czasem zerkać do tematów ze swoim uploadem, by tego typu spraw - unikać |

Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj do ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|